News Goliath Encounter... News Goliath Encounter...

Kurs hvordan gi god service

kurs hvordan gi god service

Kurset skal også gi deltakeren god selvtillit til å holde foredrag, i tillegg til økt om hvordan disse best legges opp; se kundenes behov for god service og være.
God service og kundebehandling gir fornøyde kunder, økt salg og gjenkjøp Dette kurset setter fokus på kunden og hva vi kan gjøre for å bli enda bedre i vår service og til å gjøre et godt førsteinntrykk; Kunden i sentrum; Hva kan gjøres for å gi det lille ekstra? Motivasjon og arbeid på eget initiativ; Hvordan takle klager?.
Våre korte kurs i kundebehandling er forventet å gi kompetanseoverføring og Hvordan fjerne hindringer for utvikling av god service ; Slik lager du gode. Ta et kundeservice kurs i Oslo, Stavanger, Bergen eller byen som er nærmest deg. HSMAI på Facebook Siste fra HSMAI Ønsker å samle informasjonen om lokalmat rundt Lyngenfjorden Blue Air starter category psykologen svarer psykiske lidelser til Bucuresti Ukens navn: Svein Arild Steen-Mevold Kurs hvordan gi god service Weekly: Til Dag Høybakks minne Sign up your team for ROC and DOC and The Think Tanks! Vi legger vekt på de mellommenneskelige peoplesnote.org vet at den menneskelige ressurs er bedriftens aller viktigste. Agenda Kaupang: LØFT i serviceutvikling. Vi har alle vår kommunikasjonsstil og våre krav til hvordan service skal gis.
kurs hvordan gi god service